ZONGULDAK'ta, 'Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Projesi' kapsamında 50 zihinsel engelliye serada süs bitkisi ve çiçek yetiştiriciliği eğitimi veriliyor. 'Engelleri bir çiçekle aşıyoruz' sloganıyla uygulanan eğitime katılan engelliler, toprak ve çiçekle yaşama bağlanıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Kozlu Belediyesi desteği ile hazırladığı proje kapsamındaki süs bitkisi ve çiçek yetiştiriciliği kursuna 12-20 yaşındaki 50 zihinsel engelli katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün serasında hafta sonları yapılan kursa katılan engellilere toprak hazırlama, çiçek ekimi, çevre düzenlemesi, süs bitkileri dikimi, süs bitkileri yetiştiriciliği, çiçekleri budama ve bakımı konularında eğitim veriliyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç.Dr. Zuhal Kunduracılar, Yrd.Doç.Dr. Erdem Ulaş, Peyzaj Yüksek Mimarı Kamil Erkan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 2 uzman tarafından verilen eğitimde engelliler, gün boyu toprak ve çiçeklerle ilgilenerek yaşama bağlanıyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, 15 Ağustos'ta sona erecek kurs sonunda engellilere belge verileceğini söyledi. Projenin amacının engellilerin sosyal, psikolojik ve bedensel yeterliliklerini artırmak, kendilerini ve ailelerini topluma kazandırmak, yaşama bağlamak olduğunu belirten Erdoğan, "Bu hafta tohum ekimine başladık. Tohum ekimi yaptırdıktan sonra sahaya çiçek ekimini yaptıracağız. Burada eğitim gören çocukların mutlu olmaları, ailelerini olduğu gibi bizleri de çok mutlu ediyor" dedi.