AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENE KATILDI
Aydın'ın Germencik İlçesi'nde jeotermal enerji santrali açılışı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, programı doğrultusunda Köşk İlçesi'ne geldi. Dora-3 jeotermal santrallerinin açılışını yapan, Dora-4 jeotermal santrallerinin temelini atan Bakan Yıldız'a Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve davetliler eşlik etti.
ENERJİ BARIŞIN GEREKÇESİ İÇİN KULLANILACAK
Aydın'da 102 megavat gücünde 5 sahanın açılışını yapacaklarını kaydeden Bakan Taner Yıldız, Türkiye'nin dünyanın yüzde 65 enerji kaynaklarına sahip Doğu ile tüketimin neredeyse yüzde 65'ini oluşturan Batı'nın ortasında bulunduğunu vurguladı. 1990'lı yıllardan bu yana enerji kaynaklarının savaş sebebi olmaya başladığına işaret eden Yıldız, şöyle konuştu:
"Türkiye'deki siyasi istikrar yalnız kendisiyle değil, aynı zamanda bölgesini de son derece tesir eden bir istikrardır. Bu istikrarın bozulmaya çalışılması Türkiye'nin yurt içinde yapacağı yatırımların yanında, bu bölgeye yapacağı yatırımları da etkileyecektir. Yalnızca iktidar partisi değil aynı zamanda muhalefeti, sivil toplum örgütleri, sanayiciler, tüccarlar ve toplumun bütün unsurları aynı şekilde sahip çıkması lazım. Biz enerjiyi bir barışın gerekçesi olarak kullanmak istiyoruz. Bugün yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını son 12 yılda Türkiye'nin idaresine konan güçlü iradeyle birlikte daha da yaygınlaştırıyoruz."

FOTOĞRAFLI