MERSİN'de enduro motor sporuna gönül veren 14 kişi, motosikletleri ile 'Ata' yazarak saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75'inci yıldönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılırken, Mersin'de enduro motor sporuna gönül veren Serkan Keskingöz, Yağız Keskingöz, Gökhan Aksoy, İrge Kızıldağ, İlhan Karaoğlu, Bülent Ay, Erman Saçlı, Murat Toker, Mustafa Kızıldağ, Çağatay Dinçer, Necati Şahin, Mehmet Tatar, İrfan Gültekin ve Çağatay Pekel'den oluşan 14 kişilik grup 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında motosikletleri ile tura çıktı.
Sabah erken saatlerde motosikletleriyle yola çıkan sporcular, Merkez Mezitli İlçesi'nde Toros Dağları'nın eteklerindeki Kara Erkek Damı Mevkii'ne geldiklerinde motosikletleriyle 'Ata' yazıp saat 09.05'te Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.
Bu an ise, grupta yer alan ve fotoğraf sanatçısı olan Çağatay Pekel tarafından havadan çekim için kullanılan quadcopter ve gopro kamera kullanarak ölümsüzleştirdi. Çağatay Pekel, motorları ile sık sık organizasyonlar yaparak bir araya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Enduro tutukları olarak, bizimkisi yeni bir oluşum. Aynı ekibimizle 29 Ekim'deki Cumhuriyet Bayramı konvoyunda da bir aradaydık. Katılımcı sayımızın artmasıyla birlikte daha büyük organizasyonları da gerçekleştireceğiz. Bu günün anlamlı organizasyonu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak oldu. Toplumun bireyleri olarak onun ilkeleri doğrultusunda yürüyeceğiz."