DÜZCE, () - DÜZCE'nin Gölyaka İlçesi'nde, Dünya Süt Günü eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Buzağılara süt içirme yarışmasında köylüler ve öğrenciler biberonla hayvanlara süt içirmeye çalışırken, yoğurt yeme yarışmasında öğrencilerin yüzleri yoğurda bulandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Gölyaka Saçmalıpınar İlkokulu'nda Dünya Süt Günü kutlandı. Okulun bahçesindeki etkinliklere öğrenciler ve vatandaşlar katılırken, en renkli anlar buzağılara süt içirme yarışmasında oldu.
Öğrenciler ve hayvan sahiplerinin uzattığı biberonlardan süt içen buzağılar heyecan yarattı. Öğrenciler buzağıların süt içişlerini heyecanla izlerken, yarışmanın galibi Kemal Özata'nın buzağısı oldu. Yoğurt yeme yarışmasında öğrenciler yoğurtları çabucak tüketti. Öğrenciler yoğurda bulanmış yüzleriyle izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, yarışmada Rukiye Tufanoğlu birinci oldu.
Süt içme ve en güzel sütlaç yarışmaları da düzenlenirken, öğrencilerin "Sütle Büyüyorum" gösteri ise dikkatle izlendi. Sütün önemine vurgu yapan gösteri büyük alkış aldı.

HK(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)