ANKARA’ya 30 kilometre uzaklıktaki Bala yol ayrımı yakınlarında eğitim uçuşlarının yapıldığı bölgede düşen S-70 Sikorsky tipi helikopterde şehit olan 4 askerden Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar'ın cenazesi, yarın Aydın’ın Söke İlçesi’nde toprağa verilecek. Geçen Ağustos dünya evine giren, enerjisi ve sıcak kanlılığıyla çok sevilen genç subayın ölümü, arkadaşlarını şoke etti. En büyük hayalinin helikopter pilotluğu olduğu belirtilen Acar’ın facebook sayfasında paylaşımlar yapan arkadaşları, 'Her ölüm erken, ama bu çok erken' yazarak üzüntülerini dile getirdi.
Aydın’ın Söke İlçesi’nde doğan 29 yaşındaki Emre Acar, başarılı okul hayatının ardından Harp Akademisi’nden mezun oldu. En büyük hayali helikopter pilotluğu olan Acar, amacına ulaşmak için büyük bir azimle çaba harcadı. Kuşadası’nda eczacı babası Mümin Acar, annesi Özcan Acar ve kardeşi Duygu Acar’ın her fırsatta ziyaretine gelen Pilot Üsteğmen Emre Acar, bir süre önce Uşaklı öğretmen Fatma Kıllı ile tanıştı. Birbirlerine büyük bir sevgiyle bağlanan genç çift, evlilik kararı aldı. Geçen Ağustos ayında, Fatma Kıllı ve Emre Acar, muhteşem bir düğünle yaşamlarını birleştirdi. Düğün töreninde yakınları, çiftin kucağına çocuk verip şakalaştı. Karşılıklı harmandalı oynayan Acar çifti, büyük alkış aldı. Mutlulukları göz kamaştıran genç çift, sosyal paylaşım sitesi facebook’taki kişisel sayfalarında da her fırsatta birbirlerine olan aşklarını dile getirdi.
MUTLULUKLARI KISA SÜRDÜ
Hayalleri yarım bırakan kaza haberi, dün saat 11.00 sıralarında Ankara- Konya karayolunun Bala yol ayrımı yakınlarındaki eğitim uçuşlarının yapıldığı bölgeden geldi. Acar Ailesi, evlatlarına ulaşamayınca kapıldıkları korkuyla, askeri yetkililerin kendilerine ulaşması üzerine yüzleşti. Büyük üzüntü yaşayan aile, hemen Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. Fatma öğretmen ise acı habere dayanamayıp baygınlık geçirdi.
'AMA BU ÖLÜM ÇOK ERKEN'
Enerjisi, sıcak kanlılığı, dürüstlüğü ve çevresine karşı davranışlarıyla arkadaşlarının da gönlünde taht kuran Emre Üsteğmen’in ölümü, herkesi yıktı. Acar’ın facebook’taki kişisel sayfasında arkadaşları, 'Her ölüm erken, ama bu çok erken' yazılı paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdi.
SÖKE’DE TOPRAĞA VERİLECEK
Pilot Üsteğmen Emre Acar’ın cenazesi, 4 şehit için Ankara’da düzenlenecek törenin ardından, bugün ilk olarak Kuşadası İlçesi’ne getirilip baba ocağında helallik alınacak, Daha sonra cenazesi Söke Devlet Hastanesi morguna konacak olan şehit pilot Acar için yarın öğlende Kocacami’de cenaze töreni düzenlenecek.