KUŞADASI’NA GETİRİLDİ
Ankara'da düşen S-70 Sikorsky tipi helikopterde şehit olan 4 askerden Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar'ın cenazesi, Ankara'daki askeri tören sonrası havayoluyla İzmir’e oradan da Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne getirildi. Şehidin cenazesini, Aydın Valisi Erol Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Emre Furat, Söke Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mücahit Taner, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ile kalabalık bir topluluk karşıladı.
ŞEHİT ER CADDESİNDE ŞEHİT CENAZESİ
Şehit Acar’ın cenazesi helallik alınması için, Şırnak’ta 1994 yılında şehit olan Er Serkan Altınkaynak’ın adını taşıyan Kadınlardenizi Mahallesi Gerçek Sitesi önündeki caddeye getirildi. Cenazenin araçtan indirilmesi sırasında Söke’den gelen akrabalarının feryatları yürek dağladı. Şehit Üsteğmen Acar'ın ailesi, tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Anne Özcan Acar, baba Mümin Acar, kız kardeşi Duygu Acar ile şehit üsteğmenin uçuş ceketini giyen eşi Fatma Kıllı Acar, uzun süre gözyaşı döktü.
Eşinin fotoğrafını elinde tutan Fatma Kıllı Acar’ın, "Seninle ne hayallerimiz vardı. Beni bırakıp nereye gidiyorsun" diye feryat etmesi, törene katılanları gözyaşına boğdu.
TABUTU ARKADAŞLARI TAŞIDI
Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu’nun aileyi teselli etmesinden sonra, şehit için helallik istendi. Daha sonra burada cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında şehidin eşi, annesi, babası, kardeşi ve dedesi ön sırada saf tuttu. Şehidin cenazesini devre arkadaşları omuzlarında taşındı. Şehidin cenazesi törenin ardından Söke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
NİKAHLARI 12.12.2012’TE KIYILMIŞ
Birbirlerine doyamadan ayrılan şehit Emre Acar ile öğretmen eşi Fatma Kıllı Acar’ın, nikahlarının 12.12.2012 tarihinde kıyıldığı, düğünün ise geçen ağustos ayında yapıldığı öğrenildi.
Şehit Üsteğmen Emre Acar, yarın Söke’deki Kocacami’de öğlen düzenlenecek cenaze töreni sonrası toprağa verilecek.

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), ()