EMNİYET- Sen Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda sendikanın Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, 17 Aralık sürecinin ardından polis teşkilatında sendikanın öneminin daha da iyi anlaşıldığını belirterek, “Birçok emniyet mensubu bizi aradı ve keşke değerinizi bilseydik ve sendikalı olsaydık dedi. Değerimiz arttı" dedi.
Emniyet- Sen Kayseri İl Temsilcisi Çağatay Atasay, bir süre önce emniyet teşkilatında örgütlenme çalışmalarına başladıklarını ancak bazı engellemelerle karşılaştıklarını söyledi. 12 Eylül referandumu ile birlikte de Anayasal bir hak olan sendikalılaşma çabalarının yok sayıldığını ifade eden Atasay, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 7 Mayıs 2013 tarihinde Ankara İş Mahkemesi’ne sendikanın kapatılması için başvuru yaptığını ve sendikalarını yok saydığını belirtti. Çağatay Atasay, şunları söyledi:
"Genel Müdürlüğümüz, Emniyet Sen’i yok sayarak hukuk dışına çıkmıştır. Gelinen süreçte Ankara 9. İş Mahkemesi konuyu Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi. Anayasa Mahkemesi’nin 29 Ocak 2014 tarihinde yani yarın Türk milleti adına karar verecek. Biz kararın bizim lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz.
Meslektaşlarının özlük haklarını savunduklarını belirten Atasay, "Polis intiharlarını önlemek için varız. 2013 yılını 51 meslektaşımızın intiharı ile kapattık. Neredeyse her hafta bir intihar. Biz bunları önlemek için varız. Biz ileri demokrasi, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için varız" dedi.
17 Aralık sürecinin arıdan binlerce polisin yerinin değiştirildiğini de belirten Atasay, Emniyet- Sen’in görevde olması durumunda yaşanan bir çok olumsuzluğun önüne geçilebileceğini iddia etti. Atasay, “Yaşanan süreçle birlikte sendikamızın önemi daha da arttı. Kimse bu kadar polisin yerinin değiştirildiğini sorgulamıyor. 17 Aralık sürecinin ardından bir çok meslektaşımız ‘keşke sendikalı olsaydık, sizin değerinizi anladık’ diyerek tepkilerini dile getirdi” dedi.