ÇANAKKALE'de kısa süre önce açılan 6 metrekare büyüklüğündeki işyerine 15 günlük kullanım bedeli olarak 216 bin 106 lira 70 kuruşluk elektrik faturası gelince işyeri sahipleri büyük şok yaşadı. Firma ortaklarının Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye yaptığı itirazda, borcun gerçekte 21 TL olduğu ortaya çıktı.
İsmetpaşa Mahallesi Aynalı Çeşme Sokak Numarada 1’deki işyerinde Emin Kurt ve Can Sabur, geçen 1 Ocak’ta ortaklaşa emlak dükkanı açtı. Sabur Emlak adıyla faaliyete başlayan işyerine dün ilk elektrik faturası geldi. Elektrik firmasının görevlisi elindeki cihaza elektrik saatini okuttu. 15 günlük fatura bedeli 216 bin 106 lira 70 kuruş olarak çıktı. İşyeri sahipleri, 6 metrekare büyüklüğünde olan, bir ampul ve bir klima bulunan işyerine bu kadar yüksek fatura gelmesi karşısında şaşkına döndü.
YANLIŞLIK OLMUŞ
Kabarık faturayla Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye giden Emin Kurt, duruma itiraz etti. Firma yetkilileri, gerçekte fatura bedelinin 21 TL olduğu ve hatanın düzeltileceği bildirdi. Kurt, "Dükkanı açalı henüz 15 gün oldu. 1 Ocak’ta da açılış yapıp faaliyete geçirdik. İşyerimiz 6 metrekare, dükkanda sadece bir lamba ve bir klima var. Bu kadar yüksek faturanın gelmesi bizi çok şaşırttı. Neyse ki yanlışlık düzeltilecek" dedi.