ONSEKİZİNCİSİ düzenlenen EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden katılımcılar stant kurdu. Stantlarda tanıtılan yöresel ürünler ile turizm tanıtımları renkli görüntülere sahne oldu.

TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in katılımıyla açılışı yapılan 18’inci EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Türkiye’den 81 il, birçok ilçe, seyahat ve turizm acenteleri, yabancı ülkeler ve sektör temsilcileri stant kurarak ürün ve hizmetleri tanıttı. Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerdeki yöresel ürün, coğrafi bölge ve yeme-içme alanındaki tanıtımlar renkli görüntülere sahne oldu.

IĞDIR’I TANIMAYANLARA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ Iğdır standında tanıtımlara katılan Vali Ahmet Pek, bu tür fuarların illeri görünür hale getirdiğini belirterek, “Biz de Iğdır’ı EMİTT fuarında gerek kültürel yapısıyla, gerek turizmiyle, her türlü sahip olduğu imkanlarla göstermek istiyoruz. Iğdır’ı Iğdırlılara değil tanımayanlara anlatmaya çalışıyoruz” dedi. 3 farklı devlete sınırı olan ve Çukurova’da ne yetişiyorsa aynısının Iğdır’da da yetiştirildiğini belirten Vali Pek, Iğdır tarihi, doğal ve kültürel turizmi açısında anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

EXPO 2016 ANTALYA 2016’da Antalya’da yapılacak olan Çiçek ve Çocuk temalı EXPO 2016 Antalya Evrensel Botanik Sergisi’nin tanıtımını yapılan stantta konuşan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, “EXPO’lar dünyadaki en önemli organizasyonlardan bir tanesi. Dünya kupası gibi, olimpiyatlar gibi. Türkiye 1851 yılından beri yapılan EXPO’larda bir fırsat yakaladı ve ilk kez bir EXPO’ya ev sahipliği yapacak. EXPO’lar yapıldığı ülkelere çok şey katan ve o ülkenin tanınırlığını, bilinirliğini daha yukarı çeken aktiviteler. O yüzden Türkiye için önemli bir fırsat” dedi.

EXPO 2016 Antalya için hazırlıkların sürdüğünü belirten Gülay, Antalya’nın deniz turizmi dışındaki özelliklerinin de bu organizasyonla bilinir hale geleceğini söyledi.

Tanıtım ve organizasyonların tüm hızıyla sürdüğü 18. EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 2 Şubat’a kadar ziyaretçilere açık olacak. Ö