Erhan TEKTEN / İstanbul, () İSRAİL'in Gazze'ye yaptığı askeri operasyonu protesto eden bir grup, Eminönü Meydanı'nda eylem yaptı.

İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlk-Sen), Özgür Yazarlar Birliği (ÖYB), Toplumsal Dayanışma Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırma Derneği (TOKAD) üyesi yaklaşık 30 kişi, saat 18.00 sırılarında meydanda toplandı. “Siyonist Kuşatmadaki Gazzeli Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız" yazılı pankart açan grup adına yapılan basın açıklamasında, “Terör çetesi Siyonist İsrail yine Gazze'ye saldırılarını artırdı, katliama başladı. Emperyalistlerin desteği ile kurulan terör çetesine karşı, Gazze yine büyük bir direniş sergiliyor. Biz bugün meydanlara çıkarak, yüreklerimizle, öfke ve dualarımızla direnişin yanında olduğumuzu iftiharla ilan ediyor ve katil çete Siyonist İsrail'i lanetliyoruz" denildi.

“Filsitin halkı yalnız değildir" ve “Siyonistler yenilecek, direnen Filistin kazanacak" sloganları atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. Eyleme katılan küçük yaştaki çocukların da sloganlara eşlik etmeleri dikkat çekti.

 

FOTOĞRAFLI