Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, işadamı Ethem Sancak ve eşi Nurten Yıldırım Sancak tarafından Ümraniye'de yaptırılan anaokulunun açılış törenine katıldı. Törende ünlü sanatçı Ebru Gündeş ve eşi Reza Zarrab da yeraldı.
Tören alanına gelen Emine Erdoğan protokoldekilerle tek selamlaştı. Ebru Gündeş alana geldiğinde ise genç bir kız gözyaşlarını tutamadı. Ebru Gündeş, ağlayan hayranına sarılarak karşılık verdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşmalara geçildi.
Emine Erdoğan açılış programında yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Okul öncesi eğitimin önemine varan ülkeler bu döneme hızlı bir şekilde yatırım yapıyorlar. Çünkü bu yatırımların toplumlara getirisi çok yükseklerde seyretmektedir. Mümkün olan en kısa sürede, her çocuğumuzu okul öncesi eğitime kazandırmalıyız. Çocuklarımız hayata iyi bir başlangıç yapsın istiyorsak hepimiz elimizi taşın altına koymalı ortak çaba ve işbirliğini güçlendirerek sürdürmeliyiz. Dayanışma, sevgi ve saygı gibi önemli hasretler sayesinde ülkemizi sağlam karakterli nesillere güvenle emanet edebileceğiz" Emine Erdoğan'a konuşmasının bitimiyle vazo ve fincan takımından oluşan hediye verildi. 8 derslikten oluşan ve 160 öğrencinin ders göreceği okulu yaptıran işadamı Ethem Sancak ise, konuşmasında okulun hayırlı olmasını ve hayırseverlerin bu tür yatırımlarda bulunması gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Emine Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra derslikleri gezdi. Erdoğan çıkışta okul basamaklarında programa katılanlarla birlikte fotoğraf çektirdi.