BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında ölen işçilerin yakınlarını ziyaret etmek 14 gün önce gittiği İzmir'in Kınık İlçesi'nden sonra, bu kez Soma'ya geldi.
Öğle saatlerinde uçakla Akkihar Askeri Havaalanı'na inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eşi Selma Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da eşlik etti. Karayolu ile Soma'ya geçen Emine Erdoğan ve beraberindekiler, önce ölen işçilerden 44 yaşındaki Muzaffer Eren'in evine konuk oldu.
301 madenciye mezar olan aynı ocaktan emekli olmasına rağmen maaşı yetmediği için çalışmayı sürdüren Muzaffer Eren'in facianın olduğu 13 Mayıs tarihten 2 gün sonra kızı Merve Eren'i evlendirme hazırlığı yaptığı belirtildi. Ertelenen düğünün bir hafta önce kıyıldığı kaydedildi. Eren'in eşi 44 yaşındaki Havva Eren ile bir süre sohbet eden Emine Erdoğan, ardından ölen bir diğer madenci 41 yaşındaki Sefer Hazar'ın evine konuk oldu. Oğlu üniversitede, iki kızı da lisede okuyan Hazar'ın eşi 33 yaşındaki Hatice Hazar'ın  kalp rahatsızlığı bulunduğu bildirildi.
Emine Erdoğan daha sonra ölen işçilerden 33 yaşındaki Davut Köse'nin evini ziyaret etti, madencinin eşine taziyelerini iletti. Emine Erdoğan, 2 yaşında ikizi ile anaokuluna giden kızı bulunan 3 cocuk annesi 24 yaşındaki Hamide Köse ile bir süre sohbet etti. Emekli olmasına rağmen ev kredisi borcunu ödemek için çalışmayı sürdürürken ölen işçi Şaban İlçi'nin de evini ziyaret eden Emine Erdroğan ve beraberindekiler, iki çocuk annesi eşi 35 yaşındaki Aynur İlçi ile konuştu.
Emine Erdoğan ve beraberindekiler son olarak madende ölen 4 çocuk babası 46 yaşındaki Hüseyin Alkaş ve oğlu 19 yaşındaki Ferhat Alkaş'ın evine konuk oldu. Ferhat Alkaş'ın bir diğer oğlu 24 yaşındaki Fatih Alkaş'ın da babası ve kardeşi ile birlikte aynı madende çalıştığı, raporlu olduğu için o gün işe gitmediği, ayrıca eşinin 9 aylık hamile olduğu öğrenildi. Emine Erdoğan ve beraberindekiler, Fatih Alkaş ile annesi Meriha Alkaş'a taziyelerini iletti.

TY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)