İZMİR’de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli Sen Ege Bölge şubelerinin üyesi olan emekliler, düşük emekli maaşlarını, yapılan zamları ve yolsuzlukları protesto etti.
Konak Meydanı’nda toplanan Emekli Sen Ege Bölge Şubesi üyesi yaklaşık 100 emekli, yanlarında getirdikleri üzerinde 'Bilal’in Kutusu' ve 'Emeklinin Kutusu' yazılı ayakkabı kutularını açtı. Emeklinin kutusundan ıspanak, pırasa ve kuru soğan çıkarken, Bilal’in kutusundan çıkan temsili dolarlar ise havalara fırlatıldı. Emekliler Konak Meydanı’nda 'Hırsız var' diye bağırırken ellerinde ise 'Bilal’e gemi, emekliye kuş yemi' dövizleri taşıdı. Meydanda eylemi izleyen bazı vatandaşlar da emeklilere destek verdi.
DİSK Emekli Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, emeklilere yapılan zamlarla ancak ıspanak, pırasa ve kuru soğanın alınabileceğini söyledi. Yılmaz, "Daha almadık ama emekliler ortalama yapılan 27.5 TL’lik zamma layık görünürken, bu ülkede bakanların çocukları, ayakkabı kutularında milyon dolarları götürüyor. Emekli, yapılan son zamlarla, artık yaşayamayacak durumda. Verilen intibak zamları beklentileri karşılamadı. Artık meydanlarda sesimizi duyurmaktan başka çaremiz kalmadı. Emekli, yoksul, yaşamdan mahrum yaşıyor. 30 Mart’ta sandıkta bizleri görmemezlikten gelen iktidara gerekli dersi vereceğiz" dedi.
Emekliler açıklamanın ardından meydandan ayrıldı.