KADIKÖY Belediyesi, emeklilerin, 65 yaş üzeri mahalle sakinlerinin buluşup hoşça vakit geçireceği, sağlık ve kuaförlük hizmetlerinden faydalanabilecekleri ilk Sosyal Yaşam Evi'ni Sahrayıcedit Mahallesi'nde açtı. Emekli nüfusunun fazla olduğu Kadıköy'de, komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, mahalle sakinlerinin buluşup çeşitli aktiviteler yapması için planlanan Sosyal Yaşam Evi'nin açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı. Pilot bölge seçilen Sahrayıcedid Mahallesi'ndeki Sosyal Yaşam Evi'ne ücretsiz üye olabilen mahalle sakinleri, burada farklı ve renkli etkinliklerden ücretsiz yararlanabiliyor.
Halen 400 Kadıköylünün üye olduğu Sosyal Yaşam Evi'nde kuaförlük hizmetleri, doktor ve sağlık hizmetleri, İngilizce, bilgisayar, resim kursları, film gösterimleri ve kitap okuma etkinlikleri düzenleniyor. Kendi aralarında tavla turnuvaları da düzenleyen mahalle sakinleri hobi bahçelerinde çeşitli organik ürünler yetiştirebiliyor. Sosyal Yaşam Evi 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Sosyal Yaşam Evi'nin kent yaşamında ihtiyaçtan doğduğunu ve son zamanlarda kaybolan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırdığını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk "Sosyal Yaşam Evi'nin bu kadar büyük ilgi görmesinden çok mutlu oldum. Her mahalleye açarak önemli bir ihtiyacı karşılayacağız" dedi. (FOTOĞRAF)