DİSK'e bağlı Tüm-Emekli Sen Balıkesir Şubesi üyeleri, bugün Yeşilli Meydanı'nda toplanarak emeklilere yapılan maaş zammını protesto etti.
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde emekliler, 'Kendilerine yat, kat, han; emekliye, çalışana, din, iman', 'Kendilerine kazanla, emekliye kepçeyle', 'Ne zaman utanacaksınız?', 'Sefalete ve yoksulluğa teslim olmayacağız' yazılı pankartlar açtı. Emekliler 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' diye slogan attı.
Grup adına açıklama yapan Tüm-Emekli Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Bekir Ceylan, iktidarın emeklileri mağdur etmeye devam ettiğine vurgu yaptı. Hükümetin övünerek açıkladığı büyümeden emeklilere pay vermediği gibi aylıklarını enflasyon artış oranı kadar arttırmak suretiyle sefalete mahkum etmeye devam ettiğini belirten Bekir Ceylan, “Kaldı ki Türkiye İstatistik Kurumu'nun hükümetin müdahalesinden dolayı gerçek enflasyon rakamını açıklamadığını herkes gayet iyi bilmektedir. Bir yandan kaynak yok bahanesi ile emekli sefalete mahkum edilirken, diğer yandan da sisteme girişi teşvik amacıyla, özel bireysel emeklilik sistemine devlet bütçesinden kaynak aktarılmaktadır. Bu politikanın asıl amacı kamu emeklilik sisteminden kaçışı hızlandırmak ve insanları özel emeklilik fonu almaya teşvik ederek, bireysel emeklilik şirketlerine kaynak aktarmaktır" diye konuştu.
Bekir Ceylan 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonuna da dikkat çekerek, "Ne kadar komplo derlerse desinler, 17 Aralık operasyonu, rüşvet olarak alınan milyon dolarların evdeki ayakkabı kutularında saklandığını, bakan çocuklarının aldıkları rüşvet parasını saymak için evlerinde para sayma makineleri bulundurduklarını açığa çıkarmıştır" dedi.
Bekir Ceylan’ın açıklamasından sonra emekliler, 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' diye slogan atarak dağıldı.