YALOVA İl Genel Meclisi, Çocuk Tiyatrosu'nun yapımına katkıda bulunan Emekli Coğrafya Öğretmeni Mesude Engin'i Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Onur Ödülü adaylığına layık gördü.
Yalova İl Genel Meclisi, Şubat ayı oturumlarına başladı. Ali Rıza Alkış başkanlığında yapılan ilk oturumun gündem konusu TBMM Onur Ödülü'ne Yalova'dan aday gösterilecek kişinin belirlenmesi oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü Yönetmeliği'nin 5. ve 7. maddeleri gereğince, TBMM tarafından 2005 yılından itibaren verilmekte olan Onur Ödülleri kapsamında “adayın bilimsel çalışmaları, sanatsal ve kültürel eserleri veya topluma fayda sağlayan faaliyetleri ile ulusal veya uluslararası alanda başarı göstermiş olması" şartını taşıyan Yalova'dan bir hayırsever adayın belirlenmesi görüşüldü.
Söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Güven Yılmaz, hayırsever Mesude Engin'i aday olarak önerdi. Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı konuşmada “Yalova'da Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi kuruldu. Bu Türkiye'ye örnek oldu. Bu konu hayırsever Mesude Engin'in maddi desteği ile gerçekleşti. Nihai kararı TBMM verecek ancak bu isim ödüle layık. Parlamentoda da gündeme gelirse bu proje ülkeye örnek olur. Diğer hayırseverlerimiz de böylece bu tür yatırımları ülkemizin dört bir köşesine yapar."dedi.
Gerekli görüşmeleri tamamlayan meclis, emekli Coğrafya Öğretmeni Mesude Engin'in TBMM Onur Ödülü adaylığını oybirliği ile kabul etti.
Meclisin kararı TBMM'ne bildirilecek.