Müfit ONBAŞI/ÇUBUK (Ankara), () - ANKARA'nın Çubuk İlçesi'nde oturan Adil Memiş çam ağacının tepesine çardak kurdu. Yerden yaklaşık 5 metre yükseklikte bulunan çardağa 17 basamakla çıkılıyor. Memiş, günlük yaşamının büyük bölümünü yaklaşık 15 metrekare alana sahip çardakta oluşturduğu yaşam alanında geçiriyor.
Kış mevsiminde Çubuk İlçesi'ndeki evinde yaşayan Adil Memiş, yaz aylarında bahçesinde bulunan gecekonduda yaşıyor. İki ay önce bahçesindeki çam ağacına merdiveni ile birlikte çardak yaptıran emekli Adil Memiş, içini de döşetip, eşi ile birlikte kalmaya başladı. 5 yıl önce bir marangoz ustası ile konuşup, çam ağacının doğallığını bozmadan çardak yaptırmayı düşündüğünü belirten Memiş, şöyle dedi:
"Apartman ve şehir hayatından biraz uzak durmak için bu fikri düşündüm. 1 ay kadar gezerek bu tip bir ağaca zarar vermeden, nasıl bir çardak yapılacağını araştırdım. Çam ağacının üzerine yaptırdığım çardağa elektrik tesisatı döşeyip, her türlü ihtiyacımızı karşılamak için eşyalarımızı yerleştirdik."
Çardakta doğal ve güvenli bir ortam oluşturduklarını anlatan Adil Memiş, yeni değişikliklerle burayı nasıl daha güzel hale getirebilecekleri düşüncesiyle hareket ettiklerini anlatırken şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz günlerde şiddetli rüzgarla çok sallanınca korktuk. Çok sağlam olan çam ağacının tepesinde dinlenmek, oturup çay, kahve içmek ve bahçeyi ziyaret eden konuklarımızı ağırlamak için bu çardağı yaptırdım." 
Bahçesinde meyve ve sebze ile havuzunda alabalık yetiştirdiğini de belirten emekli Memiş, "Huzurlu, yeşil bir ortamda ailem ve dostlarımızla birlikte keyifli zaman geçiriyoruz" diye konuştu.
Yaz aylarında çardağında ağırladığı misafirlerinin de bundan ayrı keyif aldığını vurgularken emekli olduktan sonra düzenlediği bahçesinde eşi ile birlikte mutlu bir yaşam sürdüğünü ekledi.

FOTOĞRAFLI