ANKARA'da oturan emekli işçi 54 yaşındaki Nevzat Eski, ağabeyine ait 3 katlı evi barınağa çevirip, 40'dan fazla köpeğin bakımını üstlendi. Eski, sokakta yaşayıp hastalıkla mücadele veren 1 köpeği yaklaşık 3 bin TL ödeyip, ameliyat ettirerek yaşama döndürdü.
Hayvanlara olan sevgisinin çocukluk yıllarında başladığını belirten 10 yıllık işçi emeklisi Nevzat Eski, ağabeyine ait Ahlatlıbel'deki 3 katlı bir evi hayvan barınağına dönüştürdüğünü anlattı. Eski, 20 gün önce sokakta perişan halde bulduğu sokak köpeğini önce Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları birimine götürüp 16 gün süreyle tedavi ettirip, yaklaşık 1200 TL ödeme yaptı. Nevzat Eski, rahatsız olan köpeği hastaneden çıkarıp, ardından özel Ankara Veteriner Tıp Merkezi'ne götürdü. 2 yaşındaki köpek, yapılan başarılı bir operasyonla iflas eden dalağı alınıp, yaşama döndürüldü. 1800 TL ödeme yaparak ameliyat ettirdiği sokak köpeği, emekli işçi Eski'yi görünce kucağına atladı. Emekli işçi Nevzat Eski, 20 gün süresince sokak köpeğinin tedavisi için ameliyat dahil 3 bin TL harcadığını belirtirken, emekli maaşının yetmemesinden yakındı. Eski, şöyle dedi:
"Dostlarımdan borç alarak tedavi giderlerini karşılamaya çalıştım. Sokakta can çekişen köpeği o halde bırakmak vicdanımı çok rahatsız ederdi. Sokakta hastalıklı olarak yaşam mücadelesi veren bir köpeği görmek beni çok üzdü. Yemek yemeyen ve yarı baygın haldeki köpeği 20 gündür arabamla Veteriner Fakültesi'ne götürerek tedavi ettirmeye çalıştım. Daha sonra Ankara Veteriner Tıp Merkezi'ne götürerek ameliyat yaptırdım. Veteriner Hekim Dr. Ateş Barut ve ekibi tarafından 1.5 saat süren başarılı bir ameliyat ile iflas eden dalağının alınması sonucu köpeğim sağlığına kavuştu."
Emekli maaşının neredeyse tamamını hayvanların bakımını ve yiyeceklerini karşılamak için harcadığını belirten Eski, "Barınağında 40'dan fazla köpeğe yaz-kış bayram demeden her gün düzenli olarak beslenmelerini sağlıyorum. 'Hava almaları' ve oynamaları için bahçeye çıkarıyorum. Sağlığı bozulan hayvanları hayvan sağlık merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorum. Hayvan severlerden beklentim, artan yemeklerini çöpe atmasınlar. '0555-991 24 88' nolu telefonuma ulaşırlarsa, aracımla gelip alırım" dedi.

HÖ(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)