ZONGULDAK Belediyesi'nde 26 yıl çalıştıktan sonra geçen eylül ayında emekliye ayrılan 3 çocuk babası 54 yaşındaki İsmail Yıldız, belediyenin 4 bin liralık taksitler halinde ödemeyi teklif ettiği kıdem tazminatını toplu alabilmek için İcra Müdürlüğü'ne başvurdu.
Zonguldak Belediyesi'nde 16 Temmuz 1987'de işbaşı yapan, Fen İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü birimlerinde çalışan İsmail Yıldız, geçen 13 Eylül'de emekli oldu. Belediye, birikmiş sosyal haklarıyla birlikte 98 bin lirayı bulan kıdem tazminatını 4 bin liralık taksitler halinde ödemeyi teklif etti. Önce bunu kabul eden ve ilk ay 4 bin, ikinci ay 9 bin olmak üzere 13 bin lira alan Yıldız, geri kalan 85 bin lirayı toplu alabilmek için 3'nücü İcra Müdürlüğü'ne başvurarak icra takibi başlattı.
Emekli olduğunda Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ile görüşerek tazminatının tamamını istediğini söyleyen İsmail Yıldız, şöyle konuştu:
"Başkanımız para olmadığını, her ay 4 bin lira verebileceklerini söyledi. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. İlk ay 4 bin lira, ikinci ay ise 4 bin liranın yanı sıra 5 bin lira kıdem tazminatımdan para verdiler. Ancak evim olmadığı için ev almak istiyorum. Bu yüzden kalan 85 bin liranın tamamanın verilmesi için belediyeyi icraya verdim. Başka çarem kalmadı. Belediyenin itirazı durumunda mahkemeye başvuracağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım."
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise ekonomik sıkıntı içinde olduklarını söyledi. Başkan Akdemir, "Emekli olan işçilerimizin hiçbirine kıdem tazminatlarının tamamını veremiyoruz. Ben de istiyorum işçimin hakkını almasını, ancak paramız olmadığı için kıdem tazminatını aylara bölerek ödeyebiliyoruz. Bu sadece bizde değil, diğer bir çok belediyede böyle" diye konuştu.