SAMSUN'da elektronik kelepçesi bulunduğu için YGS'ye  alınmadığını öne süren 24 yaşındaki Emre Atmaca, "Aylardır hazırlandığım sınava beni almadılar. Mağdur edildim. Geleceğimle oynandı. Ben şimdi ne yapacağım?" dedi.
Samsun'da Spor Lisesi mezunu Emre Atmaca, 4 ay önce Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde karıştığı kavga nedeniyle Denetimli Serbestlik Yasası gereğinde elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı. Aylardan bu yana hazırlandığı sınav için 2 milyon 7 bin 685 kişi gibi dün Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde sınava girmek için gitti. Üst aramasında üzerinde elektronik cihaz olduğu gerekçesiyle görevliler tarafından sınava alınmadığını öne sürdü. Yapılan itirazlar üzerine görevliler ÖSYM yetkililerine ulaştı. Buradan da olumsuz yanıt alınınca Emre Atmaca, aylardır hazırlandığı YGS'ye giremedi. Bu duruma tepki gösteren Atmaca, şöyle dedi:
"Üst aramasında üzerimde devletin bana vermiş olduğu elektronik kelepçe yüzünden YGS sınavına alınmadım. Yetkililer, Ankara ÖSYM ile iletişime geçtiler ve 'Kesinlikle sınava almayın' dedi. Oysa, ÖSYM şartlarında kesinlikle elektronik kelepce ile ilgili bir uyarı bulunmamaktır. Aklımın ucundan dahi geçmediği bir nedenden dolayı aylardır bu sınav için calıştığım okuma hürriyetim elimden alınmıştır. Mağdur edildim."
Bu sınav için 6 ay geceli gündüzlü çalıştığını ve Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'na girmeyi hedeflediğini dile getiren Emre Atmaca, şöyle devam etti:
"Sınava alınmayarak eğitim hakkımın gasp edildiğini düşünüyorum. Bundan sonra sınava girecek arkadaşlarım en azından bilgilendirilmiş olur. ÖSYM’nin sitesinde elektronik kelepçe ile ilgili bir genelge yok. Bu sınav benim son şansımdı."

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)