RİZE’de bir süre önce yoğun kar yağışı nedeniyle kırılan ve alt tarafı kesilen ağacın elektrik tellerine dolanan üst kısmı havada asılı kaldı. Vatandaşlar tehlike oluşturan ağacın, 1 aydan bu yana kaldırılmadığını öne sürerek tepki gösterdi.
Değirmendere Mahallesi Trafo Sokak'ta bulunan, geçen ay yağan yoğun kar nedeniyle köküne yakın yerden kırılan dışbudak ağacı yöre sakinlerince kesildi. Ağacın elektrik ve telefon nakil hatlarına dolanan üst dalları havada asılı kaldı. Nakil hattında elektrik olması nedeniyle çevredekilerin müdahale edemediği ağaç için elektrik dağıtım şirketi ve belediye yetkililerine haber verildi. Ancak, iddiaya göre bir ay geçmesine rağmen sonuç alınamadı. Mahalle sakinlerinden Hikmet Berber, havada asılı kalan ağacın korkuya neden olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Çevrede böyle çok ağaç var. Kar yağışında biri daha kırıldı. Ağacın yarısı elektrik tellerine asılı kaldı. Söyledik, ama gelip almadılar. Ağaç sallandığında elektrik telleri ateş saçıyor. Bu ağacı gelip buradan alsınlar."