Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de akşam saatlerinde sık sık yaşanan elektrik kesintesini protesto eden bir grup vatandaş, Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) binasına doğru yürüyüp ardından da taş attı. Öfkeli grubu, olay yerine gelen BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu sakinleştirdi.
Hakkari'de akşam saatlerinden itibaren yaşanan elektrik kesintileri protestoya neden oldu. Yaklaşık 100 kişilik bir grup, Cumhuriyet Caddesi'nde 'VEDAŞ istifa' sloganları atarak aynı cadde üzerinde bulunan VEDAŞ binasına kadar yürdü. Bu sırada bazı esnaflarda fener ışıklarını yakarak protestoya destek verdi. VEDAŞ'ın Hakkari'de çalışan görevliler, protostocu grubu ikna etmeye çalıştı. Grup arasında bulunan 5 kişi de yaşanılan sıkıntıyı anlatmak için yetkililerle görüştü. Bu sırada grup arasında bulunan bazı kişiler, VEDAŞ binasına doğru taş atmaya başladı. Bunun üzerine gerginlik trmandı. Gerginlik sırasında binanın camları kırılırken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.
BDP Milletvekili Adil Zozani ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da VEDAŞ binasına gelerek protostocu grubu sakinleştirmeye çalıştı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bina çevresinde Milletvekili Zozani ve Belediye Başkanı Bedirhanoğlunun çabaları sonucu protostocu grup, VEDAŞ binası önünden ayrıldı.

BD (FE/RT) (FOTOĞRAFLI)