Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), () - BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi Kargapazarı Köyü'nde doğuştan akciğerinin küçük olması nedeniyle solumum cihazına bağlı yaşayan 7 aylık Muhammet Sena Harmancı, sık sık elektriklerin kesilmesi nedeniyle ölümün eşiğine geliyor. Çobanlık yapan baba Mehmet Ali Harmancı, elektrik kesilmesine karşı komşularının kendilerine bir jenaratör aldığını, ancak jeneratöre yakıt alacak parasının olmadığını söyledi. Daha önce aynı hastalık yüzünden bir çocuğunu kaybettiğini belirten Harmancı, "Bu çocuğumu da kaybetmek istemiyorum. Bana yardım edin" dedi.
Karlıova'ya 8 kilometre mesafede bulunan, 350 haneli Kargapazarı Köyü'nde yaz mevsiminde çobanlık yapan, kışın ise çalışmayan 33 yaşındaki Mehmet Ali Harmancı ile Nurcan Harmancı'nın çocukları Muhammet Sena Harmarcı, akciğeri küçük olarak dünyaya geldi. Minik Muhammet Sena, tek odalı evlerinde solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürmeye başladı. 
'JENARATÖRE YAKIT ALACAK PARAM YOK'
Baba Harmancı, 7 yıl önce bir erkek çocukları olduğunu ve akciğer hastalığı nedeniyle öldüğünü belirterek şunları anlattı:
"Ondan sonra bir kız çocuğumuz oldu, bu çocuğumuz da aynı hastalıkla doğdu. Biz onun için erken önlem aldık ve çocuğumuz kurtuldu. Şimdi 5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. Muhammet Sena ise 7 ay önce doğdu ve yine o hastalıkla doğdu, üç ay kuvözde kaldı. Şimdi evimizde solunum cihazına bağlı olarak onu yaşatmaya çalışıyoruz. Elektrikler sık sık kesildiği için komşular bana bir jenaratör aldı. Fakat bu kez de jenaratöre yakıt alacak param yok. Elektrikler kesildiği zaman elektrik şirketini arayarak, ne kadar süreceğini soruyorum. Eğer uzun sürecekse çocuğumu hastaneye götürüyorum."
Tek odalı evde sıkıntı içinde olduklarını belirten baba Harmancı, "Mağdurum, yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

SB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)