MARDİN'in Nusaybin İlçesi Kışla Mahallesi'nde esnaf, 6 gündür yaşanan elektirik kesintilerini protesto için cadde üzerinde ateş yakıp, yolu trafiğe kapattı.
Nusaybin 27 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan esnaf, cadde üzerinde kartonları ateşe verip, yolu trafiğe kapattı. Esnaftan Serhat Akdoğan, EDAŞ'a yaptıkları başvuruların cevapsız kaldığını belirterek, "Yaklaşık 10 gündür elektriğimiz yok. Elektrik trafomuzun yandığı günden beri defalarca EDAŞ'a başvurduk. Maalesef bir şey yapmadılar. Bize, 'elimizde hiçbir imkan yok' dediler. Elektrik olmasa hiçbir işimiz yürümüyor. Biz esnaf olarak bir karar verdik, elektriğimiz yapılana kadar bu yolu trafiğe kapatarak böyle bir eylemde bulunduk. Yetkililer bir an önce bu elektriği düzeltsin" dedi.
Kesintiler yüzünden elektronik eşyalarının tamamen arızalandığını belirten Alattin Aydın da, "Defalarca yetkililere söyledik. Onlar da, 'Mardin'e bildirdik, onlar trafo göndermeyeceklerini söylemişler.' Ben enerji Bakanlığını aradım, elektrik konusunu Başbakanlık, başka yere bağlanmış denildi. Orayı da aradım bana bir telefon numarası verdiler, orası da cevap vermedi. 6 gündür elektriğimiz yok, bu resmen bir cezadır. Esnaf vatandaşa bu yapılacak bir şey değildir" diye konuştu.
Mahalle Muhtarı Mahmut Aktaş ise EDAŞ yetkilisiyle telefonla yaptığı görüşmede, "Niye gelmiyorsun, herkes burada, perişan işini yapamıyor. EDAŞ müdürü buraya gelmeden, bu yol açılmayacak" dedi.
Olay yerine gelen polisler ile konuşan Muhtar Aktaş, Şanlıurfa'dan trafonun gönderileceği haberini, esnafa iletti. Bu haber sonrası Muhtar Aktaş ve vatandaşlar, ateşi söndürerek zılgıtlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.