ESKİŞEHİR'de Halkların Demokratik Partisi'ne üyesi grup, kentte sık sık meydana gelen elektrik kesintilerini yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.
İstiklal Mahallesi'ndeki Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi önünde toplanan Halkların Demokratik Partisi üyeleri, 'Elektrik Kesintilerine Son' yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklamasını Halkların Demokratik Partisi İl Eş Başkanı Gürsel Şenşafak okudu. Tüm kurumların tek tek özelleştirildiğini söyleyen Şenşafak şöyle konuştu:
"1990'lı yılların ikinci yarısında 'Devlet bez mi üretir?', Devlet enerji mi üretir?, Devletin sağlıkla, eğitimle ne işi var? Devlet üretimden çekilsin, üretimi özel sektör yapsın: Bu kuruluşlar halkın sırtında kamburdur. Devlet sadece denetlesin' söylemleri ile bu kurumlar teker teker özelleştirildi. Şimdi karanlık günler geldi çattı. Çünkü mevcut tesislerle ancak bugüne kadar idare ettiler. Ucuz aldıkları enerjiyi pahalıya sattılar, sadece endeks okuyup tahsilat yaptılar."
Basın açıklamasının ardından gruptakiler 'Zam, zulüm, işkence işte AKP' ve 'halka bütçe çetelere değil' şeklinde slogan attıktan sonra dağıldı.