- RİZE’de yol genişletme çalışması sonrasında 3 elektrik direğinin yaya kaldırımında bırakılması tepkilere neden oldu. Yayalar ve engelli araçlarının ancak yola inerek geçebildiği ve görme engelliler için de büyük tehlike oluşturan direklerin kaldırılması isteniyor.
Engindere Mahallesi Okul Caddesi üzerinde yol genişletme çalışması yapılınca 3 elektrik direği yaya kaldırımının ortasında kaldı. Dar olan yaya kaldırımında yürüyen vatandaşlar karşılarına çıkan elektrik direkleri nedeniyle araç yoluna inerek geçmek zorunda kaldı.   Yaya kaldırımı üzerindeki elektrik direklerinin büyük tehlike oluşturduğunu belirten Engindere Mahallesi Muhtarı Mustafa Mavi, direklerin kaldırılması için 2 yıldır verdikleri mücadeleden sonuç alamadıklarını söyledi. Mavi, "Sakat arabaları hiç sığmıyor, yayalar da yola inerek geçmek zorunda kalıyor. Daracık kaldırım üzerindeki metal direkler haliyle görme engelliler için de büyük tehlike yaratıyor. Direklerin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz" dedi.
Rize’den uydu aracılığı ile yayın yapan Kaçkar Televizyonu da konuyu gündeme getirdi. Sabah programı yapan Mahir Polat Aşık, yaya kaldırımı üzerindeki elektrik direklerinin yayalar, sakatlar, özellikle de görme engelliler açısından son derece tehlikeli olduğunu belirterek, "Görme engelli kardeşlerimizin yürüme hattına elektrik direği dik, buna da şehircilik de. O elektrik direği var ya o elektrik direği oraya konmaz" diyerek direklerin kaldırım üzerinde bırakılmasına tepki gösterdi.