ELAZIĞ'da, Hizmet Hareketi'ne yakınlığı ile bilinen 15 dernek ve vakıf temsilcisi, ortak açıklama ile Fethullah Gülen'e destek verdi. Balakgazi Vakfı Başkanı Necdet Bayram, daha düne kadar Fethullah Gülen'i yere, göğe sığdıramayan kişilerin, çok ağır söz söylemesinin vicdanlarda büyük yara açacağını söyledi.
Elazığ'da faaliyet yürüten 15 dernek ve vakıf temsilcisi bir araya gelerek, Fethullah Gülen'e ortak destek açıklaması yaptı. Dernek ve vakıflar adına konuşan Balakgazi Vakfı Başkanı Necdet Bayram, iki aydan bu yana Hizmet Hareketi'nin yıpratılmaya, itibarsızlaştırmaya çalışıldığını belirterek, şöyle dedi:
"Geçmiş dönemde toplumun bir kesimini mürteci, habis ur, kan emici vampir, yarasa, örümcek kafalı, sıkma başlar gibi ithamlarla yok edilmeye çalışıldı. Bugün de Hizmet Hareketi, aynı itibarsızlaştırma taktiği ile hedefe konularak paralel devlet, çete, virüs, in, gizli örgüt, Haşhaşi gibi iftiralarla hiçbir bilgi, belge ortaya koymadan, hiçbir hukuki temele dayanmadan yaftalanıyor. Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve bir merkezden yönlendiriliyor intibaı vererek, her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütüyor."
"MEMUR VE BÜROKRATLAR FİŞLENİYOR"
Kamuda çalışan çok sayıda memur ve bürokratın fişlendiğini öne süren Balakgazi Vakfı Başkanı Bayram, bir boşluktan doğan ve dar gelirli ailelerin çocuklarının önünü açan, eğitimde sosyal adaletin sağlanmasına ciddi katkılar sunan dersanelerin, Anayasa'nın teşebbüs, eğitim alma hürriyeti çiğnenerek kapatılmak istendiğini savundu.
Fethullah Gülen'in örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışıldığını savunan Bayram, alnı secdeli insanlara 'Haşhaşi' denilemeyeceğini, düne kadar yere göğe sığdıramayan  insanlara bu kadar ağır söz söylenmesinin vicdanlarda büyük yara açacağını belirterek şöyle devam etti:
"En son 'Haşhaşi' benzetmesiyle neredeyse dibe vurdunuz. İnsanların bu kadar kötülenmesini rasyonel bulmuyoruz. Millet; büyük bir hayal kırıklığı içindedir. Allah rızasına kilitlenmiş bir ilim ve fikir insanı olan, hayatta herhangi bir makam, mevki, maddi çıkar ve siyasi hedef içinde olmayan, dolayısıyla savaşla, tuzakla, operasyonla, kirli oyunlarla hiçbir ilgisi bulunmayan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışılıyor. Bu süreçte ülkemiz, bir hukuk devleti olma keyfiyetinden ve kendisine hedef olarak koyduğu Avrupa Birliği normlarından hızla uzaklaşıyor. Bu durum ülkemizi dış dünyada itibarsızlaştırıyor, yalnızlaştırıyor." 
Açıklamasının son bölümünde, yeniden huzur ve sulh ikliminin oluşturulmasını istediklerini kaydeden Bayram, esrar kullanan kişiler ile Anadolu'nun yağız insanlarının benzetilmesini uygun bulmadıklarını kaydederek, şunları ekledi:
"Toplumda oluşan gerginliğe bir an önce son verilmeli, uzlaşmacı bir tavır sergilenerek ortam yumuşatılmalıdır. Toplumun gönlünde yer edinen insanlara ve kurumlara iftira atılmamalı, haksız ithamlarda bulunulmamalıdır. Hukukun üstünlüğü ilkesi temel alınarak toplumda yeniden bir sulh ve huzur iklimi oluşturulmalıdır."