Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ’ın Sivrice İlçesi'nde geleneksel 1'nci Bisiklet Yarışı ve Yamaç Paraşütü Şenliği, Hazar Gölü kıyısında yapıldı.
Genç Elazığlılar Derneği ve Sivrice Belediyesi’nce ilki organize edilen Bisiklet Yarışı ve Yamaç Paraşütü Şenliği’ne Sivrice Kaymakamı Sultan Doğru, Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök, bazı sivil tolum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Hazar Gölü çevresini kapsayan 64 kilometrelik parkuru 36 yarışmacı arasında Gaziantep'ten gelen Abdulsamet Tatlı birincilikle tamamladı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Sivrice Kaymakamı Doğru ve Belediye Başkanı Irmak verdi.
Diyarbakır’dan gelen 3 tandem paraşütçü ile birlikte 25 paraşütçü Hazarbaba Kayak Merkezi üstünde bulunan boş alandan havalandı. 3 paraşütçü, Hazar Gölü ve Sivrice İlçesi üzerinde uçarak tur attı. Paraşütçülerin yaptıkları gösteriler ve göl kenarına inişleri, şenlik alanındaki yarışçılar ve vatandaşlar arasında heyecanla izlendi.
Sivrice Geleneksel 1’nci Bisiklet Yarışı ve Yamaç Paraşütü Şenliği, bisiklet yarışı, yamaç paraşütü, feribot gezisi, çeşitli yarışmalar, sinevizyon gösterisi ve konserle sona erdi.

FOTOĞRAFLI