ELAZIĞ'da "Cumhuriyete Sahip Çıkma Yürüyüşü" düzenleyen Ülkü Ocakları üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün Ahmet Kaya'ya verilmesine de tepki gösterdi.
Elazığ'da Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişi Gazi Caddesi üzerinden Öğretmenevi önüne kadar "Cumhuriyete Sahip Çıkma Yürüyüşü" düzenledi. Büyük Türk bayrağının taşındığı yürüyüş sırasında "Ülkücü hareket engellenemez" sloganları atan grup, tekbir getirdi. Öğretmenevi önünde İstiklal Marşı okunmasının ardından Üniversite Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Başkanı Hüseyin Ersöz basın açıklaması yaptı. Ersöz, "Cumhuriyet Türk’ün en önemli bayramıdır. Bu bayram Türk’ün emperyalizme vurmuş olduğu darbenin özgürlük çiçeğidir. Lakin bugün emperyalizmin sıcak ve yumuşak kucağına oturmuş, memleketin birlik ve bütünlüğünü bozmaya niyet etmiş, kendi şahsi çıkarları uğruna Amerikan conilerine eyvallah etmiş ve her 29 Ekim, 19 Mayıs, 23 Nisan gibi bayramlarda grip olmaya programlanmış, yüce vekaletlerin alçak vekillerine Elaziz’den çağrımız şudur. Biz Türk gençliği olarak oynanan oyunların, kurulan tezgahların ve kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıların farkındayız. Uyuşmuş, duyarsızlaşmış ve tepkisizleşmiş değiliz. Dünya döndükçe her daim mücadeleye hazır ve dik duruşumuzdan taviz vermeden şer odakların karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Hüseyin Ersöz, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün Ahmet Kaya’ya verilmesini kınadıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bu yıl müzik dalında Ahmet Kaya denen zevata verilmiştir. Müzik kariyeri boyunca bölücülük yaptığı iddialarıyla birçok albümü toplatılan ve konserleri iptal edilen, bölücü PKK örgütüne yardım ve yataklık yaptığı ve halkı ırk farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla hakkında İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde toplam 10.5 yıl ağır hapis istemiyle iki ayrı dava açılan, 1999’da Almanya’nın Münih şehrindeki sözde barış, demokrasi ve özgürlük festivali isimli organizasyonda söylediği ve içinde ‘Kürt'üz ölene kadar vallahi biz Apo’yu özledik’ sözleriyle geçen şarkısıyla Türk halkına ihanet eden bu zevat bir kenara dursun, milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda bu değerlere sahip çıkmış ve hayatını bu doğrultuda yaşamış birçok sanatçımız dururken bu ödülün bu zevata verilmesini şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.