ELAZIĞ’da düzenlenen resmi nevruz kutlama programı kapsamında, protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, oluşutrulan kortejde yürüdü.
Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda kişi, eski belediye binası önünde toplandı. Önde protokol üyelerinin önde olduğu kortej eşliğinde başlayan yürüyüş, nevruzun kutlandığı Öğretmenevi önüne kadar sürdü.
Öğretmenevi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, nevruzun birlik, beraberlik ve bahar coşkusu olduğunu belirterek, "Türk Cumhuriyetleri'nde özellikle bağımsızlıktan sonra, hem dini, hem milli bayram olarak resmen kutlanan Nevruz, diriliş ve bahara eriş bayramıdır. Nevruz, UNESCO tarafından 2009 yılında insanlığın somut kültürel mirası temsili listesine kayıt edilmiştir. Türk milletinin hem ata, hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak, ayrıcalıklı bir yeri bulunan nevruz bayramı, her zaman kardeşliğin, neşenin, hoşgörünün de kaynağı olmuştur" dedi.
Konuşmanın ardından Elazığ Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi. Halk oyunları gösterisinin ardından, halk oyunu gösterisi sırasında, izleyiciler arasında bulunan gençler de kendi aralarında oynayarak, folklor ekibine eşlik etti.
Tören örste demir dövme, nevruz ateşinin yakılması ile katılımcılara aşure dağıtımı ile son buldu.

GY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)