ELAZIĞ Belediyesi'nin meclis kararıyla 47 yeni minibüsü daha hatta katmasına tepki gösteren minibüsçüler, İstasyon Meydanı'nda protesto eylemi yaptı. Şoförler, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na korna çalarak tepki gösterdi.
60 kadar araçla Elazığ İstasyon Meydanı’nda toplanan minibüsçüler, hatta 47 yeni aracın katılmasına tepki gösterdi. Elazığ Belediyesi’nin Şoförler Odası’ndan herhangi bir görüş almadan bu konuyu gündeme getirdiğini öne süren Elazığ Şoförler Odası Başkanı Selami Yılmaz, "Diğer illerimize göre bir değerlendirme ve yazı da yok. Nüfus oranı 750 bin olan Malatya’da 256 tane, Diyarbakır’da 300 adet, Elazığ’da 380 adet minibüs var. İllerle kıyaslansa en fazla bizde. Her belediyenin gider ayak bu işi yapması güzel bir şey mi yani? Belediyenin her sıkışma anında bu konu başımıza gelirse, işimiz var yani esnafımızla. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum ve etmeyeceğim. Tüm mahallelerimize de veriyor üçer, beşer tane. Yedişer tane olan duraklarımız da var. Bu mahallelerle görüşülmüş mü? Yok. Şoförler Odası’yla da görüşülmemiş. Kendi kafasına göre iş yapıyor" dedi.  Elazığ Belediyesi'nin encümen toplantısında minibüsçüler aleyhinde aldığı bir takım kararları protesto etmek ve seslerini duyurmak için toplandıklarını söyleyen minibüscü Özdal Temiz, belediyenin borçlarını ödemek için minibüs hatlarını satışa çıkardığını iddia etti.
CHP'Lİ ADAYDAN DESTEK
Eylemin yapıldığı İstasyon Meydanı'na gelerek minibüsçülere destek veren CHP Elazığ Belediye Başkan adayı Hamza Sorgucu, "Başkan ziyarette böyle bir haksızlığın olduğunu bana söyledi. Ben de şu anda minibüsçü kardeşlerime destek vermeye geldim. Çünkü bu memleketin sorununu belediye başkanı, en azından sivil toplumla görüşmesi lazım. Burada bir Şoförler Cemiyeti var ve başkanıyla konuşması lazımdı. Ben belediye başkanımızı ve yönetimini sağduyuya çağırıyorum. Bu insanları mağdur etmesinler" diye konuştu.
BAŞKAN kKOŞARAK BELEDİYE BİNASINA GİRDİ
Yapılan basın açıklamasının ardından alanda toplanan sürücüler, minibüsleriyle Malatya yolu üzerinde bulunan belediye binası önüne geldi. Bu sırada Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun da makam aracıyla belediyeye geldiğini gören minibüsçüler, Selmanoğlu'nu taşıyan araca eşlik edip, korna çalarak protestoda bulundular. Araçtan inen Selmanoğlu, kendisine dertlerini anlatmaya çalışan mibüsçülere, "Makama gelin, görüşelim" diyerek koşar adımlarla belediye binasına girdi.