Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'da İsrail’in düzenlediği saldırıda hayatlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma namazı sonrası İzzetpaşa Camii avlusunda toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 600 kişi, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Namazın ardından konuşan Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, "Irkçı ve terörist İsrail işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlarına devam ediyor. Faşist İsrail’in 3 Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırılar, bu gençlerin cesetlerine ulaşıldıktan sonra daha da arttı. Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ve başta İngiltere olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri terörist İsrail’in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyorlar. Oysa bu 3 gencin kaybolmasından da, öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir. İsrail bu gençlerin öldürülmesini tüm dünyaya Hamas’ın işi şeklinde pazarlayarak saldırıya uğramışlık bahanesiyle Filistin halkına karşı girişeceği katliamı meşrulaştırmak istemiştir. İsrail küstahlığının, İsrail şımarıklığının, İsrail aşağılık davranışlarının karşılığını er geç bulacaktır" dedi.
Tekbirler getirerek 'Kahrolsun İsrail, Hamas’a selam direnişe devam' sloganları atan grup, saldırılarda ölen Filistinliler için Fatiha okuduktan sonra cami avlusundan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI