ELAZIĞ'da havaların ısınması ve artan trafik yoğunluğunda polislerin daha rahat hareket edebilmesi için Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Bisikletli Martı Polis Timi kuruldu.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği’ne bağlı olarak görev yapacak olan bisikletli 6 Martı Polis Timi, bugün düzenlenen törenle göreve başladı. Şehir merkezindeki yürüyüş yolları, park ve bahçelerde asayişi sağlayacak bisikletli polis timleri, Malatya Caddesi üzerinde bulunan yürüyüş yolları ile Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde, halkın yoğun olarak yaya yürüdüğü trafiğe kapalı alanlarda görev yapacak.
Düzenlenen törende konuşan Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı İlker Emir, "Elazığ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde başta sayın emniyet genel müdürümüz ve sayın valimizin verdiği destekle Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli Polis Timleri Amirliği dahilinde ‘Martı’ diye tabir ettiğimiz bisikletli polis timlerimizi, 6 bisiklet olarak bugün itibariyle Elazığ halkının hizmetine sunmaktayız. Amacımız motosikletle ya da normal bir araçla giremediğimiz parklarda, yürüyüş yollarında, araç ve motosikletle hizmetin verilemediği noktalarda gezmeleri esnalarındaki asayişi temin etmek. İlk etapta 6 bisiklet olarak düşünüldü Martılarımız. Hizmetin ihtiyacına göre bu sayı zaman içerisinde artacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI