'İNSAN Hakları Haftası' nedeniyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Elazığ Şubesi üyeleri, cezaevlerindeki ağır hasta mahkumlara dikkat çekmek için yürüyüş yapıp, mum yakarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Elazığ'da, '163 Ağır Hasta Tutsak Serbest Bırakılsın' yazılı pankart ile PTT Meydanı'na yürüyen yaklaşık 100 kişi, 163 ağır hasta mahkumun adlarının bulunduğu listeyi meydana sererek 163 mum yaktıktan sonra alkışlarla durumu protesto etti. İHD Elazığ Şube Başkanı Behzat Hazır, son 7 yılda cezaevlerind bulunanların sayısının 2.5 kat artarak 2013 yılında 140 bin 520 kişiye ulaştığını söyledi. Hazır, şöyle dedi:
"İzolasyona dayalı cezaevleri sistemleri, sürekli gözetime dayalı izolasyon insanın diğer insanlardan yalıtımını esas almıştır. Tüm itirazlara rağmen hayata geçirilen bu sistem itirazları haklı çıkarmıştır. Çünkü, Türkiye’de cezalara uygulanan infaz rejimi insani olmayıp F tipi hapishanelere geçişle birlikte tecrit sisteminin etkisi ile tutuklu ve hükümlüleri adeta çürümeye terk eden bir yapıya sahiptir. Bugüne kadar gerek Adalet Bakanlığı’nın gerekse de ilgili sivil toplum örgütlerinin verilerine göre cezaevlerinde yaşamını yitiren tutuklu ve hükümlü sayısının çokluğu durumun vahametini göstermektedir. 163 ağır hasta mahkumun acilen serbest bırakılmasını istiyoruz."
Islıklı protesto ardından yaklaşık İHD'liler, meydanda sembolik olarak 5 dakikalık oturma eylemi yaparak, 163 ağır hasta mahkum için alkış tuttu. İHD’liler, 163 ağır hasta mahkum için İHD binalarında 163 dakikalık oturma eylemi yapacaklarını duyurduktan sonra sessizce meydandan ayrıldı.