ELAZIĞ'da kendilerini Vali Ömer Faruk Koçak ve özel kalem müdürü olarak tanıtıp, işadamlarından yardım kapanyası başlattıklarını belirterek, hesaplara para yatırmalarını isteyen 2 kişi tutuklandı.
Telefonda kendilerini Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ile özel kalem müdürü olarak tanıtan 2 kişi yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, başta işadamları olmak üzere vatandaşlardan açtıkları banka hesap numarasına para yatırmalarını istedi. Yapılan araştırmada bu kişilerin dolandırıcılık yaptığı belirlenince polis tarafından yakalandı. İsimleri açıklanmayan 2 kişi sevk edildikleri mahkemede tutuklandı. Elazığ Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Son zamanlarda kendisini Elazığ Valisi ve Elazığ Valiliği özel kalem müdürü olarak tanıtan şahısların, işadamlarımızı arayarak Elazığ Valiliği'nce bir yardım kampanyası başlatıldığını ve engelli sandalyesi alımı yapılacağını belirterek verdikleri hesap numarasına bağış yapılmasını istedikleri tespit edilmiştir. Elazığ Valiliğimizce başlatılan herhangi bir yardım kampanyası bulunmamakta olup bağış talebinde bulunan bu şahıslarla Elazığ Valiliği'nin hiçbir ilgisi yoktur. Valiliğimiz görevlilerinin ismini kullanarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında iki kişi yakalanarak adli makamlara teslim edilmiş ve tutuklanmıştır. Vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın bu tür telefon aramalarına itibar etmemesi, durumu gecikmeksizin valiliğimize, güvenlik birimlerine veya adli makamlara bildirmesi gerekmektedir."

(FOTOĞRAFLI)