ELAZIĞ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kaloriferlerin belediye tarafından yakılmamasına tepki gösteren esnaf, dışarda ateş yakarak ısındı.
Elazığ'da hava sıcaklığının gündüz sıfır, geceleri de eksi beş dereceye kadar düşmesi üzerine Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki yazıhanelerin kaloriferlerin yanmaması yolcu ve yazıhane sahiplerinin tepkisine neden oldu. Yolcuların otobüs beklerken üşüdüklerini dile getiren işyeri sahipleri, belediyenin kaloriferleri yakmaması nedeniyle dışarıda yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştı.
Kış aylarında sürekli ısınma problemi yaşadıklarını belirten yazıhane personellerinden Hanifi Ocak, elektrikli ısıtıcılar kullandıklarını belirterek, "Bir yolcu çocuğuyla içeri giriyor soğuktan 10 dakika bile oturamıyor. Gerçekten rezil bir durumdayız" dedi. Esnaftan Erkan Aydın ise, terminalde çalışanların soğuktan hasta olduğunu ifade ederek, "Artık ısınma sorunumuzun çözümlenmesini istiyoruz. Belediyeye kira ödüyoruz ama kaloriferlerimiz yakılmıyor. Yolcularda bu durumdan çok şikayetçi" dedi.
Elazığ Belediyesi Ulaştırma Müdürü Mustafa Ayık, terminal esnafının doğalgaz istemesi üzerine doğalgaz getirmek için çalışma başlattıkları için kalorifer yakıtı almadıklarını belirterek,"Otogar esnafının şikayeti nedeniyle doğalgaz çalışmalarını seneye erteledik. Kalorifer yakıtı alarak hafta içerisinde terminalin kaloriferlerini yakacağız" dedi.