AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ EVİ ARANDI
Van merkezli 6 ilde düzenlenen El Kaide operasyonu kapsamında hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar basın toplantısı düzenleyerek sorulara cevap verdi. Operasyon kapsamında evinin dün saat 05.00 sıralarında polisler tarafından arandığını belirten Gülaçar, aramalarda herhangi bir suç unusuruna rastlanmadığını söyledi.
AK Parti il binasında düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, İl Başkanı Abdullah Aras ve Gülaçar'ın eşi Necla Gülaçar katıldı. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda salonda toplanan partililer, 'Darbeciler halka hesap verecek', 'Dik dur eğilme Van halkı seninle' sloganları attı. 17 Aralık 2013 süreciyle hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yıpratılmaya çalışıldığını anlatan Osman Nuri Gülaçar, şöyle dedi:
"Bu operasyonlarla demokratik yöntemlerle deviremedikleri hükümetimizi ve dünya çapında organizasyonları bulunan sivil toplum kuruluşlarını illegal örgütlerle ilişkilendirilerek meşruiyeti sorgulanması amaçlanmaktadır." 
"SABAH EVİMİN ARANMASI MANİDARDIR"
Dünkü operasyon kapsamında evinin arandığını belirten Gülaçar, şöyle devam etti:
"Adaylığımız süresince hergün toplum içerisinde basın önünde ve halkımızın yanıdayız. Emniyet, gerekse savcılıktan yapılacak bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen, saat 05.00'da arama yapılmak istenmesi manidardır. Buna rağmen yapılan aramalarda hiç bir suç unsuru bulunmamıştır. Hakkımızda hiçbir gözaltı kararı da yoktur. Aramanın gerekçesi hakkında da bilgi vermeyeyim. Benim gözaltına alındığım yönünde çirkin iftira kampanyası başlatılmıştır. Daha önce de 2009 yılında asılsız suçlamalarla mağdur edilmiştik. Mağdur edildiğimiz davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz. Bu olayın seçim sürecine denk getirilmesi de manidardır."