HABERAL, ZONGULDAK'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINA KATILDI

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, merkeze bağlı Muslu Beldesi’nde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ yazısı ve Atatürk silueti ile yeni yapılan 36 metre uzunluğundaki bayrak direğinin bulunduğu platformun açılışını yaptı. Törende, Haberal’ın 69’uncu yaş günü nedeniyle doğum günü pastası kesildi.

Akşam saatlerinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile birlikte Zonguldak’a gelen Haberal, Muslu Beldesi Belediye Başkanı CHP’li Sebahattin Adıyaman ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Haberal, buradan Tepeköy mevkiinde hayırseverlerin bağışlarıyla yapılan ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ yazısı, Atatürk silueti ve 36 metre uzunluğundaki bayrak direğinin bulunduğu platformun açılışını gerçekleştirdi. Haberal, kutlamalara katılan beldede yaşayan kadınlarla birlikte bayrak direğinde 8 metre eninde 12 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağını göndere çekti.

"CUMHURİYETİMİZİ ZEDELEMEYE ÇALIŞANLAR OLACAKTIR"

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Cumhuriyet’in 90’ıncı yılını kutlayarak başladığı konuşmasında Türkiye’nin yokluktan bugünlere geldiğini söyledi. Görevlerinin Türkiye’yi çalışarak daha ileriyle taşımak ve Cumhuriyeti korumak olduğunu belirten Haberal, “Ne mutlu bize ki bugün Atatürk’ün söylediği gibi asrın medeniyetine ulaşmışız. Ama yetmez. Bunu aşmak zorundayız. Atatürk ve arkadaşları bu Cumhuriyeti kurdular ve adına da demokratik laik sosyal ve hukuk devleti dediler. O zaman bizim görevimiz bu demokratik laik hukuk devletine sahip çıkmaktır. Elbet ki ülkelerin hayatında insanların hayatında zaman zaman değişik olaylar olacaktır. Elbet ki cumhuriyetimizi zedelemeye çalışanlar olacaktır. Elbet ki laik devletimizin zedelenmesine sebep olabilecek bir takım olaylarla karşı karşıya kalacağız. Ama önemli olan biz ne yapıyoruz? Biz demokratik laik sosyal hukuk devletine sahip çıktığımız sürece kim ne yaparsa yapsın bu doğru yoldan saptıramayacaktır. Biz dünyaya sesleneceğiz. Diyeceğiz ki, ‘Biz cumhuriyetimizin 90’ıncı yılını coşkuyla kutluyoruz.’ Problemlerimiz olacaktır. Ama biz bu problemleri biz birlikte çözeceğiz. Şüphesiz aydan insanlar gelip bu problemleri çözmeyecektir" dedi.

Ardından Haberal ‘in 69’uncu yaş günü nedeniyle üzerinde CHP bayrağı bulunan ve ‘Doğum günün kutlu olsun Prof. Dr. Mehmet Haberal’ yazılı pastayı törene katılanlara birlikte kesti. Haberal, kendisine yapılan doğum günü nedeniyle teşekkür etti. Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Haberal’a Ağustos ayında Zonguldak ziyareti sırasında sahilde ayaklarını denize soktuğu anın fotoğrafını hediye etti. Haberal, törenin ardından Zonguldak'ta ki kutlamalara katılmak üzere beldeden ayrıldı.