Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık operasyonu sonrası bazı müteahhit firmalar ve sahiplerinin mal varlıklarının dondurulması ve Adana'da TIR'ların aranmasıyla ilgili sert ifadeler kullandı, bunun vatana ihanet olduğunu ileri sürdü.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Ak Parti Fethiye Belediye Başkan adayı Muhsin Eryılmaz'ın seçim çalışmalarını yürüteceği Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı için Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne geldi. Zeybekci, burada yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
17 Aralık operasyonu sonrası bazı müteahhit firmalar ile sahiplerinin mal varlıklarına el konulmasını ve Adana'da TIR'ların aranmasını eleştiren Zeybekci, şöyle konuştu:
"Bir başsavcı 32 tane, içinde belge olduğunu iddia ettiği ağzı mühürlü çuvallar ve üstünde 1005 sayfalık üst yazıyla mahkemeye suç duyurusunda bulundu. En zeki genç arkadaşlarımız, 1005 sayfalık teknik kitabı ne kadar sürede okur, anlar ve karar verir? En az 2- 3 gün sürer değil mi? Ne oldu peki mahkemede? 15 dakika sonra karar çıktı. Ne denildi biliyor musunuz mahkeme kararında? Dünyanın imrenerek baktığı, bizim gözbebeğimiz müteahhit şirketlerimizin ve sahiplerinin mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi. Bu şirketler kimdi? Bunlar 3'üncü havalimanını yapacak, kanal projesinin ihalesini alan, 3'üncü köprüyü yapacak olan, nükleer santralin taşeronu şirketlerdi. Ben size şunu söyleyeyim: O Adana'da bu devletin namusu olan, bu milletin namusu olan TIR'ları durduranlar da dahil, bu vatana ihanettir. Bunu yapanlar vatan hainidir. Dünyadaki bütün devletlerin kendine özel işleri olmaz mı? Benim milletimin menfaatine halel getirecek bir hastalık ve ihanet olursa bu devlet o hastalığı ortadan kaldırmak için her şeyi denemeli."
Yaklaşık 1 saat gecikmeli alana ulaşan Bakan Zeybekci gelmeden önce, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ofis önünde toplanan kalabalığa bisküvi ve meyve suyu ikram edildi.

ET(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)