“BU COĞRAFYADA BİRİLERİNİN HESABI DEVAM EDİYOR”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Valiliği’ne gitti. Çınar Meydanı’ndan cuma namazı’nı kılacağı Bayramyeri Camisi’ne belediye otobüsüyle giden Zeybekci, namazın ardından Denizli Ticaret Odası’nı (DTO) ziyaret etti. DTO’nun Denizli için önemli bir değer olduğunu belirten Zeybekci, Türkiye’nin son yıllardaki hızlı gelişiminin bazı çevreleri rahatsız ettiğini söyleyerek, şöyle dedi:
"Türkiye’nin bölge coğrafyasında ekonomik aktör olması tabi ki birilerini rahatsız edecek. Bu coğrafyada hesap henüz bitmedi. Biz onu gayet iyi biliyoruz. Bu coğrafyada birilerinin hesabı devam ediyor. Bizim kültür, ekonomi coğrafyasında hesap bitmedi. Bu bölgede yaşananlara bigane kalmamızı kimse bizden beklemesin. Biz her şeyin ortasında yer almaya bundan sonra da devam edeceğiz."
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Bakan Zeybekci’ye Denizli horozu figürünün bulunduğu mermer tablo ve ortaokul yıllarında çekilen fotoğrafı ile günümüz fotoğrafının yer aldığı bir albüm hediye etti.
“BİZ YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Ticaret Odası’nın ardından Denizli Valiliği’ne giden Zeybekci, basın mensuplarının sorularını cevapladı. İkinci dalga soruşturma kapsamında bazı şirketlerin ve işadamlarının mal varlıklarına tedbir konulması kararını değerlendiren Zeybekci, “Türkiye büyük projelere başladı. Dünyanın en büyük üç havaalanından birini, kanal projesini ve körfez geçişini yapıyoruz. En büyük HES’leri, ilk nükleer santrali yapıyoruz. Bunun ihalelerine ve yapacak olan firmalara bakarsanız, bu operasyonlarla bu firmalara dokunulmaya çalışılmasını anlarsınız. Bu millet saf değil. Bu milletin gözü açık. Milletimiz her şeyi görüyor. 2023 hedefleriyle çıkılan bu yolda bu gidişin durdurulması için birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizler de yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
KILIÇ KININDA DURMALI
Konuşmanın ardından Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından Bakan Zeybekci’ye Yatağan Palası hediye edildi. Basın mensuplarının palayla poz vermesini istemesi üzerine Zeybekci, “Kılıç kınında durmalıdır. Çıktıysa da işe yaramalıdır” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra Denizli Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Denizli Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()