Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, iftardan önce Eyüp Sultan Camii ve Türbesini ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan İhsanoğlu, kendisini takip eden gazetecilerin soruları üzerine, “Burada siyaset yapılmaz. Camide, devlet dairesinde, kışlada siyaset yapılmaz" dedi.

Eyüp Sultan Camii'ne saat 19.30'da gelen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve iki partinin İl yönetiminden görevliler karşıladı.

Camiye yürüyerek giden İhsanoğlu, vatandaşlar ve çevre esnafını selamlayarak sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan İhsanoğlu, bol bol selfie ve fotoğraf çektirdi.

Caminin girişinde kendisini takip eden gazetecilerin soruları üzerine İhsanoğlu, “Caminin yanında, camide, ibadethanede, mabette siyaset yapılmaz. Hayırlı Ramazanlar, Allah kabul etsin. Başka söyleyecek lafım yok. Burada siyaset yapılmaz. Camide, devlet dairesinde, kışlada siyaset yapılmaz" dedi.

İhsanoğlu, Eyüp Sultan Camii'nde yaklaşık yarım saat kaldı.