HİDROELEKTRİK Santrali (HES) karşıtı eylem yapan bir grup, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı Barajlar ve HES Fuarı'na zorla girmek istedi. Fuar merkezinin camlarını kıran gruba polis biber gazı sıkarak müdahale etti. Olaylar sırasında polisin elle attığı gaz bombasını eylemcilerden biri yerden alarak, polislere geri attı. Çevik kuvvet polisleri gaz bulutunun içinde kaldı. Kısa bir süre sonra aynı gaz bombasını polis tekrar eylemcilere doğru attı.

Hidroelektrik Santrali (HES) karşıtı eylem yapan bir grup, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı Barajlar ve HES Fuarı'na zorla girmek istedi. Fuar merkezinin camlarını kıran gruba polis biber gazı sıkarak müdahale etti.

Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Barajlar ve HES Fuarı'nı protesto etmek için yaklaşık 100 kişi saat 11.00 sıralarında Dünya Ticaret Merkezi Metro İstasyonu önünde toplandı. "Şirketlerin yalanına, doğanın talanına Baraj ve HES fuarına hayır" yazılı pankart açan eylemciler, "Baraj yapma boşuna yıkacağız başına", "Dereler özgürdür özgür akacak" sloganları atarak fuar merkezinin önüne yürüdü. Burada basın açıklaması yapan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu fuarı gezdiği sırada "Katillerin yuvası işte burası" şeklinde slogan atan eylemciler dağılırken, önlem alan özel güvenlikçilerin üzerine boyalı su attı. EYLEM BİTTİ DERKEN GİRİŞE HÜCUM ETTİLER

Basın açıklaması bittikten sonra eylemciler megafonla dağılacaklarını söylediler. Güvenlik önlemlerinin kaldırılması üzerine hep birlikte harekete geçen grup, giriş kapısına dayandı. Ellerindeki sert cisimlerle kapatılan kapılara vuran gruba polis biber gazı sıkarak müdahale etti. Polisin elle attığı gaz bombasını eylemcilerden biri yerden alarak, polislere geri attı. Çevik kuvvet polisleri biber gazının içinde kaldı. Aynı gaz bombasını polis tekrar eylemcilere geri attı. Eylemciler polise pet şişe ve çevrede buldukları sert cisimleri fırlattı. Olaylar sırasında eylemcilerden bazıları gözaltına alındı. Bunun üzerine grup tekrar kapıya yönelerek arkadaşlarının bırakılmasını istedi. Sayıları yetersiz olan polis, olayların daha da sürmesini önlemek için gözaltına alınanları bıraktı. Bunun üzerine grup, sloganlar atarak dağıldı.