TÜRK Eğitim-Sen ve Eğitim Sen üyeleri, TBMM'ye sunulan 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na yönelik mücadele kapsamında bugün tüm yurt genelinde 1 günlük ortak grev kararı ile birlikte Kızılay meydanında toplandılar. Eğitim-İş Sendikası üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak için yürüyüşe geçtiler.

Kızılay'da Sakarya Caddesi'nde toplanıp, Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek isteyen eğitimciler, polis barikatı ile karşılaştılar. Selanik Köprüsü girişinde Çevik Kuvvet polisleri tarafından önleri kesilen sendika üyeleri, barikatı geçmek istediler. Bu sırada eylemcilerle polis arasında tartışma çıktı. Polis barikatını iterek aşmaya çalışan eylemcilere biber gazı ile karşılık verilince, polis ile eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Polis engelini aşamayan 500'den fazla eylemci, bu kez oturma eylemi yapıp, slogan atmaya başladılar. Sendika üyeleri ile polis arasında yapılan tartışmalar sonrasında polis ekipleri geri çekilirken, sendika üyeleri alkışlı protestoda bulundular.

Daha sonra çekilen Çevik Kuvvet ekipleri tekrar yerlerine dönüp, eylemcilere dağılmaları için uyarılarda bulundu. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyüşlerine izin verilen grup, Selanik ve Yüksel Caddesi'ne çıkarak metro istasyonu içinden geçerek Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldılar.

HÖ (AY/) (FOTOĞRAFLI)