Cevdet ŞEN/ BERGAMA,(İzmir),() - İZMİR'in Bergama İlçesi'nde Eğitim-Sen Sendikası üyeleri, 75 puan ve üzeri puan alamayıp okul müdürlüğü görevine son verilen ilçedeki 19 eğitimci için Bergama Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 yılını dolduran okul yöneticilerini puanlamaya tabi tutmasıyla birlikte ilçede okul müdürlüğü görevine son verilen 19 eğitimci için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Görevine son verilen müdürler de gruba eşlik etti. Dilekçelerini teslim eden Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği üyeleri, ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı.
Eğitim-Sen Bergama Temsilcisi Özgül Aldış, "Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçları sonuncunda görevden alınan, görev süresi uzatılan ve yeni atanan okul müdürlerine baktığımızda tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimiyle karı karşıya olduğumuz açıktır. Tüm Türkiye çapında başta Eğitim- Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendikanın üyelerine alan açılmıştır. Biz kamu emekçileri bu hukuksuzluğa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. İdarecilikleri, koltukları, mevkileri alabilirsiniz ama sokağı elimizden alamazsınız. Sizinle ve size bu siyasi operasyonu yaptıran zihniyetle gerek hukuksal anlamda gerekse sokakta her türlü mücadeleye hazırız. Bugün burada daha personelini okulun yerini bilmeden okul müdürünün yüzünü görse tanımayan ve bu halde puan veren İlçe Milli Eğitim yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık. Hukuk yoluyla hakkımızı sonuna kadar arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Basın açıklamasının ardından bir süre 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Direne direne kazanacağız', 'Yandaş Sendika olmayacağız' ve 'AKP elini eğitimden çek' sloganları atan grup, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI