MUĞLA Emniyet Müdürlüğü ile Yunanistan’ın Rodos Oniki Adalar Emniyet Mensupları Birliği arasında geçen yıl futbol karşılaşması ile başlayan dostluk, bu yıl Muğla’dan oynanan basketbol karşılaması ile devam etti. Konuk polislere, karşılaşmaların ardından Bodrum’da yemek verildi.
Muğla’daki basketbol maçının ardından geldikleri Bodrum’da tarihi ve ören yerlerini gezen Rodos Oniki Adalar Emniyet Mensupları Birliği’nde görevli polisler, akşam ise Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği yemekte Türk meslektaşlarıyla bir araya geldi. Yemeğe Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Oniki Adalar Emniyet Müdürü Ontonios Vlachakis de katıldı.
Muğla İl Emniyet Müdürü Akbal, yemekteki konuşmasında dostluk karşılaşmalarının amacına ulaştığını belirterek, “Karşılaşmalar sonucunda yakın arkadaşlıklar ve kardeşlikler kuruldu. Bu dostluğun devam etmesi için gelecek yıllarda da bu çalışmaları sürdüreceğiz. Yapılan görüşmeler ve sohbet toplantılarıyla da gerek göçmen gerekse de uyuşturucu kaçakçılığı suçlarına karşı mevcut işbirliğimizi güçlendirdik” dedi.
Oniki Adalar Emniyet Müdürü Ontonios Vlachakis, geçen yıl da futbol karşılaşması için bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Bu müsabakalar, iki ülke arasındaki ön yargıyı geride bıraktı. Bundan sonra aramızda sadece kardeşlik ve dostluk bağları olacak. Bu karşılaşmaların farklı spor dallarında da yapılması için görüşeceğiz" dedi.
Yemekte, Ege’nin iki yakasının ezgilerinden oluşan parçalarda seslendirildi.