ADANA’da geçen yıl gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta hayatını kaybeden Türkiye’nin en iyi akrobasi pilotlarından, hava fotoğrafçısı ve gazeteci Murat Öztürk anısına hazırlanan Bathonea Belgeseli’nin tanıtımı yapıldı. Vali Mutlu’nun da katıldığı etkinlik sonrasında, Murat Öztürk’ün havadan çektiği, “Gökyüzünden Bathonea” adlı fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.







Küçükçekmece Göl Havzası Bathonea kazı ve araştırmaları, geçen yıl gösteri uçuşu sırasında hayatını kaybeden efsane pilot ve hava fotoğrafçısı Murat Öztürk anısına belgesel haline getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul İl Özel İdaresinin destek verdiği, yönetmenliğini Nihal Ağırbaş, içerik editörlüğünü Gazeteci Ömer Erbil’in yaptığı Bathonea Belgeseli, 20 kişinin görev aldığı 4 ay süren çalışmalarla yapıldı. Belgeselin tanıtım gösterimi, Fatih’te bulunan İstanbul İl Özel İdaresi yerleşkesinde saat 16.30’da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katılımıyla yapıldı.







Belgesel gösterimi öncesi bir konuşma yapan Gazeteci Ömer Erbil, “Murat ağabey, Bathonea kazılarına destek verdi. Bu yüzden onun da aramızda olduğuna inanıyorum. Murat ağabey, hem kültür varlıklarının hem çevrenin korunmasına katkı yapmıştır. Biz havadan çektiği fotoğrafı karadan çoğu zaman bulamazdık.” dedi.







Belgesel gösterimin ardından konuşma yapan, Vali Hüseyin Avni Mutlu, emeği geçenlere teşekkür etti.







Daha sonra Vali Hüseyin Avni Mutlu, Murat Öztürk’ün havadan çektiği, “Gökyüzünden Bathonea” adlı fotoğraf sergisini gezdi. Mutlu’ya, Murat Öztürk’ün eşi Nilgün Öztürk ile kızı Pelin Öztürk de eşlik etti.







Sergi sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Nilgün Öztürk, “Yapılanları ve olanları gördükten sonra daha çok mutlu oldum. Faydasının olması katkıda bulunması çok çok önemli. Bu bizi gururlandırdı.” Dedi. Pelin Öztürk de, “Gurur duyuyorum Ben de pilotum. Ben de elimden geldiğince Bathonea kazılarına destek vereceğim. Ben de fotoğraf çekeceğim.” şeklinde konuştu.