BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı kabine revizyonunda İçişleri Bakanı olan Efkan Ala'nın, memleketi Erzurum'un Oltu ilçesindeki baba evinde sevinç yaşanıyor.
Karabekir Mahallesi'nde oturan Gönül- Temel Ala çifti, oğullarının İçişleri Bakanlığı'na getirilişini dün akşam televizyondan öğrendiklerini belirtti. Efkan Ala'nın böylesine önemli bir göreve getirilmesinin sevindirici olduğunu ifade eden ve aynı zamanda Çanakpınar köyü muhtarı olan babası 74 yaşındaki Temel Ala, oğlunun bakanlık görevini en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını söyledi. Görevi teslim aldıktan sonra oğlunun telefon açarak bakan olduğunu söylediğini anlatan anne 65 yaşınrdaki Gönül Ala, evladı için Allah'a dua ettiğini belirtti.
EFKAN'IN RÜYASI GERÇEKLEŞTİ
Oğlunun çocuk yıllarında zor bir eğitim dönemi geçirdiğini vurgulayan Gönül Ala şunları söyledi:
"Üç erkek, 5 kız olmak üzere 8 çocuğum var. Efkan çocuklarımın en büyüğü. Oğlum okumak için karakışta kilometrelerce yürüyordu. Yokluk için büyüdü ama hiçbir zaman şikayetçi olmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıklarken oğlumun adını söylediğinde çok mutlu oldum. Evladımla hep gurur duydum. Bizi yine gururlandırdı. Allah onu hiçbir zaman darda koymasın. Devletimize, milletimize hayırlı olsun. Allah yavruma başarılı çalışmalar yapmayı nasip etsin. Çocukken bir rüya görmüştü. Rüyasında bir kişinin kendisini gökyüzünün yedinci tabakasına çıkarmış. Bu rüyayı bana anlattığında kendine devlet görevinde çok üst makamlara geleceğini yorumlamıştım. Efkan'ın bu rüyası, bugün gerçekleşti. Allah yolunu açık etsin."
Öte yandan Efkan Ala'nın, İşiçleri Bakanlığı görevine getirilmesi Oltu halkını da sevindirdi. Efkan Ala'nın çok dürüst ve çalışkan bir kişi olduğunu söyleyen ilçe halkı onunla her zaman gurur duyduklarını belirtti.