MUĞLA’da, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Mustafa Efe Işıktekin, tedavi gördüğü İzmir’deki özel bir hastaneden 25 bin lirayı bulan hastane masrafları için senet imzalatıldıktan sonra taburcu edildi. Muğla Valiliği tarafından Işıktekin Ailesi’nin maddi olarak zor durumda olması ve tedavi gördüğü özel hastanenin SGK ile anlaşması bulunmaması nedeniyle 'Siz de elinizi uzatın' adı verilen yardım kampanyası başlatıldı.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur 36 yaşındaki Mehmet Işıktekin ile Özel Yücelen Hastanesi’nde yardımcı personel olarak çalışan aynı yaştaki Dilek Işıktekin çiftinin tek çocukları olan Mustafa Efe Işıktekin, geçen 3 Ağustos’ta sokakta arkadaşlarıyla oynarken, kadın sürücünün kullandığı otomobil çarptı. Sol bacağı parçalanan Nazmi-Zehra İyibilir Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencisi Efe’ye ilk müdahale Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde yapıldıktan sonra İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. 40 gün tedavisi süren Mustafa Efe Işıktekin’in ailesine hastane yetkilileri bacağının kesileceği bilgisini verdi. Aile bütün imkanlarını seferber ederek koyu Beşiktaş taraftarı küçük Efe’nin tedavisi için İzmir Emot Mikro Cerrahi Hastanesi’ne başvurdu. Efe tedavisinin ardından bacağı kesilmekten kurtulduktan sonra taburcu edildi.
Işıktekin Ailesi, oğullarının tedavisinin 1 yılı bulacak olması ve maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle zor durumda kaldı. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in talimatıyla Işıktekin Ailesi için 'Siz de elinizi uzatın' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.
Oğlunun durumuna üzüldüğünü belirten anne Dilek Işıktekin, şöyle dedi:
"Ülkemizde bizim gibi maddi durumu kötü olan binlerce insan var. Herkesin başına böyle talihsiz bir olay gelebilir. SGK’nın bazı özel hastaneler ile anlaşması olmaması üzücü bir durum. Valimizin talimatıyla başlatılan yardım kampanyasına güveniyoruz. 'Oğlum, taburcu olacak' diye görevli hemşireler tarafından hazırlanan pastayı büyük mutlulukla üfledi. Hastane masrafları için 25 bin TL’lik senet imzalamızdan sonra oğlum taburcu edildi."
Dede Mustafa Işıktekin ise, Valilik tarafından torunu adına açılan hesapta 5 bin TL  toplandığını, 20 bin TL'ye daha ihtiyaçları olduğunu ifade ederken, "İlçe, belde ve köylerde sürekli olarak yardım toplamaya çalışıyorum. Şu ana kadar bir sonuç alamadım. Yetkililerin bize destek olmasını istiyorum" diye konuştu. Muğla Valiliği tarafından Mustafa Efe Işıktekin adına hesap açıldı.