BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde bir grup, Kazdağları'nda Hidroelektrik Santrali (HES) yapılacağı iddiaları üzerine yürüyüş düzenledi. Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka da yürüyüşe katılarak gruba destek verdi.
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfez Şubesi ile Gençlik Muhalefeti üyelerinin aralarında bulunduğu bir grup, Kazdağları'nda hidroelektrik santrali yapılacağı iddiaları üzerine turistik Akçay Mahallesi'nde bugün bir yürüyüş düzenledi. Eyleme bazı meclis üyeleri ile birlikte Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da katıldı. Askeri Kamp önünde toplanan yüzlerce çevreci, "Kazdağları'nın bin pınarı gözyaşı olmayacak" sloganı eşliğinde kordon yolundan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.
Topluluk adına basın açıklamasını yapan GÜMÇED Edremit Körfez Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal, "HES'ler cinayettir, buna asla izin vermeyeceğiz. Bu dereleri peşkeş çekenler yolun sonuna geldiler. Derelerden başka satılacak şey kalmadığı için şimdi de derelerimizi satıyorlar. Hayat damarlarımıza neşter vurmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz" dedi. Mehmetalan Mahallesi Muhtarı Metin Aktaş ise, "HES'ler yaşamı katlediyor. Bu santrallerin bir enerji kaynağı olduğunu asla düşünmüyoruz. Yapılanların enerji ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Daha başka enerji kaynakları var. Bizi derelerde boğmaya çalışıyorlar ama buna asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
Basın açıklaması sonrası İsmail Hakkı Demircioğlu ile Marsis, Heyula ve Haziran grupları Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi. Konser aralarında sık sık Kazdağları ve çevreye sahip çıkılmasına yönelik sloganlar atıldı. Polisin güvenlik önlemi alırken, 1.5 sat süren konser sonrası eyleme katılanlar olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI