İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın son kararnamesiyle merkeze alınan Hasan Duruer'un yerine Edirne’ye Vali olarak atanan Dursun Ali Şahin, kente gelerek göreve başladı. Vali Şahin, Valilik bahçesinde davul- zurna ekibiyle karşılanırken, daha önce görev yaptığı Giresun’dan gelen sivil toplum örgüt temsilcileri fındık dağıttı.
Edirne’de 21 ay önce göreve başlayan Vali Hasan Duruer, geçen hafta Valiler Kararnamesi ile birlikte merkeze alınırken yerine de merkez valisi 64 yaşındaki Dursun Ali Şahin getirildi. Hasan Duruer’in kentten ayrılmasının ardınsan bugün Edirne’ye gelen Vali Dursun Ali Şahin, Valilik bahçesinde Keşan İlçesi’nden gelen davul- zurna ekibi eşliğinde karşılandı. Makam otomobilinden indikten sonra davul zurna ekibini eliyle susturan Vali Şahin, polis mangasını selamlayıp kendisini karşılamaya gelen vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve valilik personeliyle tek tek tokalaşarak tanıştı.
GİRESUN’DAN DESTEĞİ GELDİLER
2011 yılında atandığı ve 2 yıl görev yaptığı Giresun’un yanı sıra Ankara ve İstanbul’dan gelen sivil toplum örgüt temsilcileri de göreve başlayan Vali Dursun Ali Şahin’e destek olmak için Edirne’ye geldi. Törende konuşma yapan Giresunlu Fiskobirlik yöneticileri Vali Şahin’in Giresun’da görev yaptığı süre içerisinde çok sevildiğini söyleyerek, Edirne’deki görevinde başarılar diledi. Valilik bahçesindeki karşılama töreni sırasında Fiskobirlik görevlileri tarafından katılanlara fındık dağıtıldı. Ayrıca Bakırköy İşadamları Derneği Başkanı Salim Yılmaz, Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun Sivil toplum kuruluşları adına Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan da birer konuşma yaparak Vali Şahin’e günün anısına plaket verdi.
VALİ ŞİİR GİBİ KONUŞTU
Şiire olan merakıyla bilinen Edirne Valisi 64 yaşındaki Dursun Ali Şahin, konuşmasında Edirne’nin 3 valiliği olduğunu belirterek, "Bugün şu saatte iliniz valisi olarak karşınızdayım. Tabi ki bu görevi ifade edildiği gibi Yalova ve Giresun’dan sonra üçüncü ve önemli bir il olan Edirne’ye atanmanın huzuru içerisindeyim. Ben buraya bütün Edirnelileri kucaklamak için geldim diyorum. Onları sevmek için, onlara sevilmek için geldim diyorum. Onların işlerini kolaylaştırmak için geldim diyorum. Kapımın herkese, her zaman açık olduğunu ifade ediyorum. Burası ve bütün amirlerin masası çözüm masası olacaktır diyorum. Heyecanla görev yapacak ve işlerimi takip edeceğiz. Edirne’nin paydası olmak için, hepimizin paydası olarak ona hizmet etmek için çalışacağı. Bu kutsi mekanı yüceltmek için çalışacağız. Bizim düşüncemiz hep gül olacaktır, dikenle alakamız yoktur" dedi.
Mustafa Kemal Atatürk, Fuzuli, Mevlana ve Kanuni Sultan Süleyman’ın sözlerinden örnek verdiği konuşmasının ardından makamına geçen Vali Dursun Ali Şahin, Edirne dışından gelen konukları kabul ederek bir süre sohbet etti, ardından da görevine başladı.

EÖ(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)